Dangerous Cargo Coordinator

Rotterdam

De opdrachtgever
Onze opdrachtgever is actief op het gebied van scheepstransport en is wereldwijd georiënteerd. In Rotterdam hebben zij 1 vestiging en deze dekt de activiteiten voor heel Europa. De voertaal in het bedrijf is dan ook Engels. De afdeling bestaat momenteel uit 2 personen met elk hun eigen specialiteit en verantwoordelijkheid.

De functie
Coördineren van aanvragen en goedkeuringen voor gevaarlijke lading die op schepen moet worden geladen, maar ook op partnerschepen binnen Europa
Voorbereiden van DG-rapportages namens de scheepsplanners
Communicatie met DG-coördinatoren van andere kantoren, maar ook met externe partners
Ondersteunen en adviseren van collega's van alle kantoren in heel Europa in verband met Dangerous Lading
Up-to-date blijven van mogelijke wijzigingen met betrekking tot (de wetgeving van) Dangerous Cargo
Problemen oplossen met betrekking tot Dangerous Cargo samen met het boekingskantoor of direct met de klanten

Functie-eisen
Voor deze functie zoeken we een kandidaat met een algemene kennis van de scheepvaartindustrie en specifieke kennis van de meest recente versie van de IMDG-codes.
Gezien de dynamische aard van de afdeling, zijn we op zoek naar een betrokken, representatieve kandidaat met een passie voor het type bedrijf, flexibel, stressbestendig en perfect kunnen presteren in een team.
Verder beheers je de Engelse taal uitstekend. Nederlands wordt aanbevolen, maar is geen must.
Vanzelfsprekend kan je goed overweg met de Ms Office modules.

Zij bieden
Deze opdrachtgever biedt een concurrerend salaris, een vaste 13e maand en naast pensioen ook nog diverse verzekeringen. Je komt direct in dienst bij de opdrachtgever. Binnen deze internationale organisatie is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen. Salarisindicatie tussen de € 2.500,- en € 3.000,-, afhankelijk van de ervaring.